Fotolõuend muudab meeleolu ruumis

Kas olete kunagi mõelnud, miks inimesed seinu kunstiga kaunistavad?

Kunst seinal võib olla luksuslik käsitsi maalitud maal või efektne fotolõuend; igal juhul mõjutab kunst seintel meie meeli. Meie, inimesed, suudame näha ja tajuda palju rohkem, kui ise alati aru saame. Kui näeme midagi, mis meie tähelepanu köidab, on meie tunnete muutumises midagi instinktiivset.

Kujutage ette, et kõndisite ruumi, kus seinal ripub suur abstraktne maal. Olenemata sellest, kas saate kohe tuvastada, mida see kujutab või mitte, veedate mõnda aega, mõtiskledes sellel kujutatud sõnatu loo üle. Just see muudab seinakunsti võimsaks.

Proovime koos mõista seinakunsti ja meie emotsioonide taga peituvat psühholoogiat.

Ruumi muutmine

Sisekujundajad kasutavad tühja eluruumi muutmiseks tihti maale ja fotolõuendeid. Fotode kasutamiseks sisekiujunduses on palju võimalusi. Suuremates ruumides, kus on palju seinapinda, võib kasu saada ühest maastikku kujutavast fotolõuendist või mitmest salongistiilis seinale riputatud fotost. Suure kunstiteose või mitme maali/trükise toomine suurde ruumi suurendab ruumi dünaamilist energiat. Teisisõnu, pange asjad “juhtuma”.

Kuid rohkem ei ole alati toredam. Väiksemad ja kompaktsed ruumid vajavad väiksemaid seinakunstitükke, et hoida “valge ruumi” tasakaalu, võimaldades inimestel kõike mugavas tempos sisse võtta.

Harmoonia / ebakõla tunne

Oma ruumi jaoks sobiva seinakunsti tüübi hoolikas valimine aitab teil luua harmooniatunde ruumi kõigi elementide vahel. Selleks peate arvestama selliste teguritega nagu seina värv, olemasolev sisekujundus, ruumi suurus, stiil ja kunstiteose suurus. Juhusliku kunstiteose toomine ruumi ilma ruumi arvestamata paneb inimesed ruumi sisenedes end häirima või ebamugavalt tundma.

 

Värvide mõju

Pildi valimisel arvestage väga tema värvipaletiga. Värvid võivad mõjutada inimeste meeleolu, muutes nad rõõmsaks, süngeks, rahulikuks või ärevaks. Näiteks erksaid värve peetakse rõõmsateks ja kutsuvateks, pastelltoonid aga loovad rahuliku ja rahuliku tunde. Punaseid toone peetakse romantiliseks ja kirglikuks, mistõttu on seda värvipaletti kasutav seinakunst ideaalne magamistubade jaoks. Seega, kui valite oma tubadesse fotolõuendit, võtke arvesse pildi värvipaletti ja tunnet, mida soovite sellega tekitada.

Visuaalne jutuvestmine

Kas teadsite, et pilt võib vestlusi käivitada? Iga pilt või maal mõjutab inimesi – kas rahustab või erutab. Isegi abstraktsed maalid, millel puudub konkreetne ja hetkega mõistetav sisu, tekitavad inimestes mingisuguse emotsionaalse reaktsiooni. Nad räägivad lugu, mida ei saa sõnadesse panna. Seetõttu soovitavad sisekujundajad sageli elutuppa elavat seinakunsti, kus külalisi kostitate, ja rahustavaid pilte magamistuppa, et elanikud tunneksid end selles keskkonnas hästi looksid keskkonna kus on hea välja puhata.

Kunst ja emotsioonid

Kunst, eriti seinakunstid, nagu maalid, lõuendiprindid ja fotod, võivad kutsuda inimesi enda juurde. Hästi koostatud pilt võimaldab vaatajal sellesse vaimselt sisse astuda ja kogeda just seda tunnet, mida see üritab edastada. Selle mõistmisega otsige ja valige kindlasti seinakunst, mis kõnetab teid järgmisel korral, kui oma koju ostma lähete.

Mis teeb fotolõuendist suurepärase kingituse?
Close Minu ostukorv
Close Lemmikud
Close Hiljuti vaadatud
Close
Close
Kategooriad